Voor onze Nederlandse klanten... Wij zijn maar liefst 52% goedkoper dan verhuurders uit NL - limburg en Noord-Brabant!
Lees meer  |  Sluiten

Kan ik onmiddellijk een bouwdroger inzetten?

Kan je onmiddellijk na de pleister- of chapewerken beginnen met de bouwdroging? 

Is dit niet schadelijk voor het uitgevoerde werk?

Bij Vochtex Bouwdrogerverhuur weten we dat het antwoord op die vraag simpel is: neen, het is niet schadelijk. Tenminste als u uw bouwdrogers vakkundig laat plaatsen door professionals als Vochtex Bouwdrogerverhuur.

Het is ook belangrijk te duiden wat we verstaan onder bouwdrogers, namelijk die toestellen waarbij op koeltechnische wijze vocht onttrokken wordt aan de lucht. Olie- of gaskachels, of elektrische kachels zonder meer worden daar voor alle duidelijkheid niet bijgerekend.

Bouwdroging door Vochtex Bouwdrogerverhuur.

In principe is er bij de door ons gebruikte methodes geen risico voor verse bouwwerken.

Wij adviseren een wachttijd van 7 dagen voor de inzet van ons materiaal bij chapevloeren, en 24 uur tot 48 bij de inzet bij het drogen van anhydriet vloeren en pleisterwerken. Als u deze wachttijden aanhoudt, bestaat er bij de inzet van onze toestellen geen risico voor uw (verse) bouwwerken.

Deze wachttijd is nodig om het toegevoegde water zich te laten binden aan de materialen.

Wij adviseren tegelijk ook om altijd raad te vragen bij uw vakman, die immers veel ervaring heeft met de door hem gebruikte materialen en u eveneens advies kan geven.

Bouwdrogers in combinatie met ventilatoren en/of kachels.

Bij Vochtex Bouwdrogerverhuur adviseren wij eveneens het gebruik van ventilatoren en – in de winter – van onze elektrische kachels.

Is dit dan niet in tegenstrijd met wat wij hierboven adviseren? Het antwoord is wederom eenvoudig: neen, indien u onze richtlijnen volgt.

Hoewel de bouwdroging geen schade meer veroorzaakt aan uw bouwmateriaal indien u ons materiaal correct inzet, bestaat er nog wel een risico op een te snelle onttrekking van het bouwvocht aan uw materiaal als u op onoordeelkundige wijze gebruik maakt van verwarmingstoestellen die de temperatuur doen oplopen tot meer dan 35°C. Denk hierbij aan enkelwandige kachels of kachels die hun warme luchtstroom direct over de vloer verplaatsen. Het materiaal dat wij aanleveren wordt specifiek voor deze branche ontwikkeld en is dus perfect veilig om te gebruiken indien u onze richtlijnen aanhoudt.

Bij het gebruik van onze ventilatoren speelt de temperatuurfactor natuurlijk niet, maar wel de luchtverplaatsing. Wij plaatsen onze ventilatoren altijd zo dat ze geen enkel risico vormen voor – bijvoorbeeld – uw vers bepleisterde muren.

Kortom, als u gebruik maakt van specifiek voor de bouwdroging ontwikkeld materiaal, aangeleverd én geïnstalleerd door Vochtex Bouwdrogerverhuur is er geen enkel risico voor de pas uitgevoerde werken in uw woning of project.

En, zoals u weet, als u ons materiaal huurt voor tenminste 28 dagen (of 4 weken) gebeuren zowel de levering als de installatie conform alle voorschriften geheel gratis, evenals het ophalen achteraf.

Twijfel dus niet aan de inzet van onze bouwdrogers en contacteer Vochtex Bouwdrogerverhuur vandaag nog!

OPLOSSING OP MAAT NODIG?

Indien u een oplossing op maat wenst, kan u met ons contact opnemen.

Contacteer ons vandaag nog!